INZERCE
Krupicová polévka s vejcem
Klasická krupicová polévka s vejcem je tradiční českou polévkou, jejíž příprava je snadná a rychlá. Skvěle poslouží jako lehký oběd nebo večeře.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 Lžíce krupice
- 1 vejce
- 1 l vývar (může být zeleninový nebo kuřecí)
- sůl
- petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu.
2. Krok
Do varu postupně přisypeme krupici, kterou neustále mícháme, aby se neslepila.
3. Krok
Polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut, poté ji ochutíme solí dle vlastní chuti.
4. Krok
Vejce rozklepneme a rozšleháme v misce.
5. Krok
Do rozšlehaného vejce přidáme lžíci vývaru z polévky a promícháme. Tímto způsobem temperujeme vejce, abychom zabránili jeho zrážení při přidání do horké polévky.
6. Krok
Rozšlehané vejce vlijeme do polévky a promícháme.
7. Krok
Polévku necháme ještě 5 minut vařit, poté ji stačí servírovat do talířů a ozdobit petrželí.