INZERCE

Krupicová polévka s vejcem

Klasická krupicová polévka s vejcem je tradiční českou polévkou, jejíž příprava je snadná a rychlá. Skvěle poslouží jako lehký oběd nebo večeře.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce krupice Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 l vývar (může být zeleninový nebo kuřecí) Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • petržel na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu.

2. Krok

Do varu postupně přisypeme krupici, kterou neustále mícháme, aby se neslepila.

3. Krok

Polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut, poté ji ochutíme solí dle vlastní chuti.

4. Krok

Vejce rozklepneme a rozšleháme v misce.

5. Krok

Do rozšlehaného vejce přidáme lžíci vývaru z polévky a promícháme. Tímto způsobem temperujeme vejce, abychom zabránili jeho zrážení při přidání do horké polévky.

6. Krok

Rozšlehané vejce vlijeme do polévky a promícháme.

7. Krok

Polévku necháme ještě 5 minut vařit, poté ji stačí servírovat do talířů a ozdobit petrželí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2806 recepty

Dezert

1887 recepty

Těstoviny

303 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty