Zdroj: Pixabay
Křupavý salát z kapusty, brusinek a quinoy s dresinkem
Objevte dokonalý přínos zdraví, chuti a křupavosti v podobě lákavé mísy salátu z kapusty a quinoy. Díky neuvěřitelné směsi zeleniny, ořechů a pikantní zálivce je to syté jídlo k obědu i večeři. Skvělý salát pro všechny, kdo chtějí jídlo, které je opravdu dobré pro břicho i duši.
Ingredience
Složení:
- 2 šálky vody
- 1 šálek Quinoa (propláchnutá a okapaná)
- 1 Svazek Kapusty (středový stonek vyříznutý, listy nakrájené na tenké plátky)
- 1 Avokádo (oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky)
- 1 půllitr Cherry rajčata (rozpůlená)
- 1⁄2 červená cibule (nakrájená na kostičky)
- 1⁄2 šálek Mandle (nasekané)
- 1⁄2 šálek Brusinky (sušené)
- 0.3 šálek Drobky z modrého sýra
Pro oblékání:
- 1⁄4 šálek olivový olej
- 2 pl citronová šťáva
- 2 pl Dijonská hořčice
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte quinou, přikryjte a na mírném ohni vařte 15 minut, dokud se voda nevstřebá. Nechte ji vychladnout.
Ve velké salátové míse smíchejte nakrájenou kapustu, avokádo nakrájené na kostičky, rozpůlená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na kostičky, nasekané mandle, brusinky a nadrobený modrý sýr.
Dresink připravíte tak, že v malé misce vyšleháte olivový olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
Vychladlou quinou přidejte do salátové směsi.
Salát přelijte zálivkou a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně obalil.
Před podáváním nechte salát asi 15 minut odležet. Kapusta tak změkne a vstřebá zálivku. Podávejte a pochutnejte si!