Křupavé rohlíky
Co více si přát, než si dát domácí skvělé čerstvé rohlíky. K tomu oblíbené suroviny a večeře jako lusk.
Ingredience
- 500 g mouka hladká speciální
- 250 ml voda
- 1 pl máslo
- 2 čl Sůl
- 1 čl cukr
- 21 g kvasnice
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy od robota jsem si dala přesít mouku, sůl, máslo.
Do malé misky jsem si dala 50ml vlažné vody, cukr, kvas a nechala jsem vzejít kvásek. Nakonec jsem do mouky ještě přidala zbylých 200ml vody, kvásek a zapla jsem robot, aby nám krásně promíchal těsto. Těsto jsem dala kynout na 30 minut s tím, že jsem ho zakryla vlhkou utěrkou.
Těsto po vykynutí rozdělíme na 10 částí, které rukama promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Jedna část měla 80g.
Na nepomoučené desce válečkem vytvarujeme trojúhelník, který srolujeme. Rohlíky dáme na plech s papírem, přikryjeme fólií a necháme 40 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 250°C. Na dno trouby vložíme nádobu s teplou vodou, do středu rozehřáté trouby vložíme rohlíky a hned zavřeme dvířka, aby pára neunikala. Pečeme asi 10 minut do zlaté barvy. Po upečení rohlíky pokropíme vodou a dáme je vychladnout na mřížku.