INZERCE

Zdroj: Pixabay: anasegota

Křupavé krekry s lněnými semínky Ultimate

Tyto lahodné a zdravé lněné krekry jsou skvělou křupavou alternativou tradičních krekrů.

INZERCE

Ingredience

porce
30
  • 2 šálky lněné semínko Přidáno do
  • 1 šálek voda Přidáno do
  • 1 Velký stroužek česneku, jemně mletý Přidáno do
  • 12 čajová lžička mořská sůl Přidáno do
  • 12 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
  • 12 čajová lžička Oregano (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Nejprve namočte lněná semínka na 1,5 až 2 hodiny do vody, dokud nezželí. Trpělivé čekání na namočení zajistí, že semínka důkladně absorbují vodu, což pomůže získat správnou strukturu sušenek.

2. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Vždy se ujistěte, že je trouba předehřátá, což zaručuje rovnoměrnou teplotu pečení.

3. Krok

Nyní vmíchejte mletý česnek, mořskou sůl, černý pepř a oregano (pokud používáte) a želírovaná lněná semínka. Tímto postupem před pečením zajistíte, že se tyto příchutě během pečení do krekrů dobře zapracují.

4. Krok

Poté směs rovnoměrně rozetřete na vyložený plech. Rovnoměrná vrstva na plechu znamená, že se krekry upečou rovnoměrně a budou mít stejnou strukturu a křupavost.

5. Krok

Pečte asi 30 minut z jedné strany, nebo dokud se sušenky nezačnou mírně odlepovat od plechu.

6. Krok

Obří sušenky opatrně otočte a pečte dalších 15-20 minut nebo dokud nebudou křupavé a zlatavé. Nezapomeňte, že trouby se liší, takže je pozorně sledujte, protože se mohou rychle změnit z dokonale propečených na propečené.

7. Krok

Velkou sušenku nechte vychladnout a pak ji rozlámejte na menší sušenky. Podávejte s libovolnou polevou a pochutnejte si!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty