INZERCE

Zdroj: Indarto Budi Kurniawan from Canva

Křupavé fialové bramborové hranolky

Podívejte se na tuto zábavnou a zdravou alternativu klasických hranolek! Fialové brambory jsou plné antioxidantů a mají velmi zajímavou chuť. Hranolkům dodají výraznou barvu a křupavost.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Fialové brambory Přidáno do
  • 3 lžíce Olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C.

2. Krok

Brambory důkladně omyjte a osušte. Pokud jsou dobře omyté, nemusíte je loupat. Poté je nakrájejte na hranolky ve velikosti podle vašeho výběru.

3. Krok

Na plech rozprostřete pečicí papír.

4. Krok

Brambory promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.

5. Krok

Brambory rozložte na plech v jedné vrstvě, aby se rovnoměrně propekly.

6. Krok

Fialové hranolky pečte v troubě asi 20-30 minut nebo dokud nejsou křupavé. Asi v polovině je promíchejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty