INZERCE
Zdroj: Indarto Budi Kurniawan from Canva
Křupavé fialové bramborové hranolky
Podívejte se na tuto zábavnou a zdravou alternativu klasických hranolek! Fialové brambory jsou plné antioxidantů a mají velmi zajímavou chuť. Hranolkům dodají výraznou barvu a křupavost.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Fialové brambory
- 3 lžíce Olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Krok
Brambory důkladně omyjte a osušte. Pokud jsou dobře omyté, nemusíte je loupat. Poté je nakrájejte na hranolky ve velikosti podle vašeho výběru.
3. Krok
Na plech rozprostřete pečicí papír.
4. Krok
Brambory promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.
5. Krok
Brambory rozložte na plech v jedné vrstvě, aby se rovnoměrně propekly.
6. Krok
Fialové hranolky pečte v troubě asi 20-30 minut nebo dokud nejsou křupavé. Asi v polovině je promíchejte.