Zdroj: Pixabay
Křupavá ochucená a uzená kuřecí stehna
Tento snadno připravitelný recept na uzená kuřecí stehna představuje úžasnou kombinaci kouřové, pikantní a sladké chuti. Tento pokrm je ideální pro rodinné grilování a díky šťavnatému a šťavnatému kuřecímu masu budou všichni spokojeni.
Ingredience
- 8 Kuřecí paličky
- 2 pl česnekového prášku
- 2 pl cibuľového prášku
- 2 pl papriky
- 1 polévková lžíce mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce Soli
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- Hrst hikorových lupínků na uzení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve kuřecí paličky opláchněte a osušte je kuchyňskou utěrkou.
V míse smíchejte česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, černý pepř, sůl a hnědý cukr. To bude vaše suchá směs.
Potřete paličky olivovým olejem a poté je rovnoměrně obalte v suché směsi koření. Nechte ji asi hodinu odležet.
Předehřejte udírnu na 225 stupňů Fahrenheita (107 stupňů Celsia). Přidejte hobliny z hickory, abyste získali extra kouřovou příchuť.
Vložte paličky do udírny a nechte je asi 1 hodinu vařit. Nezapomeňte je každých 20 minut otočit, aby byly rovnoměrně propečené.
Zkontrolujte vnitřní teplotu pomocí teploměru na maso. Kuře je hotové, když dosáhne vnitřní teploty 165 stupňů Fahrenheita (74 stupňů Celsia).
Před podáváním vyjměte paličky z udírny a nechte je asi 10 minut odpočívat.