Zdroj: Pixabay
Krémové těstoviny s česnekem a houbami k večeři
Uspokojte své chutě na těstoviny tímto rychlým a snadným pokrmem z česnekových houbových těstovin. Tento luxusní, krémový pokrm plný aromatického česneku a čerstvých hub je ideální pro příjemné jídlo uprostřed týdne. Určitě se stane hitem pro celou rodinu!
Ingredience
- 350 gms Oblíbených těstovin
- 250 gms čerstvé bílé houby, nakrájené na plátky
- 2 pl olivový olej
- 4 stroužky česnek, mletý
- 1 šálek Tučná smetana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1⁄2 šálek čerstvě nastrouhaný parmezán
- Čerstvá petrželová nať, na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Těstoviny uvařte v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu do al-dente. Slijte je a dejte stranou.
Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte olivový olej na velké pánvi na mírném ohni. Přidejte na plátky nakrájené houby a vařte je, dokud nezhnědnou, asi 5-8 minut.
K houbám přidejte prolisovaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud se nerozvoní.
Snižte teplotu a nalijte do pánve hustou smetanu. Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Dochuťte solí a pepřem.
Do omáčky přidejte čerstvě nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci.
Do pánve přidejte scezené těstoviny a promíchejte je, dokud se omáčka na těstovinách dobře nerozmíchá.
Těstoviny podávejte teplé, ozdobené čerstvou petrželkou a případně dalším parmazánem.