INZERCE

Zdroj: Pixabay

Krémové těstoviny s česnekem a houbami k večeři

Uspokojte své chutě na těstoviny tímto rychlým a snadným pokrmem z česnekových houbových těstovin. Tento luxusní, krémový pokrm plný aromatického česneku a čerstvých hub je ideální pro příjemné jídlo uprostřed týdne. Určitě se stane hitem pro celou rodinu!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 350 gms Oblíbených těstovin Přidáno do
  • 250 gms čerstvé bílé houby, nakrájené na plátky Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 4 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 šálek Tučná smetana Přidáno do
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 12 šálek čerstvě nastrouhaný parmezán Přidáno do
  • Čerstvá petrželová nať, na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Těstoviny uvařte v hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu do al-dente. Slijte je a dejte stranou.

2. Krok

Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte olivový olej na velké pánvi na mírném ohni. Přidejte na plátky nakrájené houby a vařte je, dokud nezhnědnou, asi 5-8 minut.

3. Krok

K houbám přidejte prolisovaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud se nerozvoní.

4. Krok

Snižte teplotu a nalijte do pánve hustou smetanu. Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Dochuťte solí a pepřem.

5. Krok

Do omáčky přidejte čerstvě nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci.

6. Krok

Do pánve přidejte scezené těstoviny a promíchejte je, dokud se omáčka na těstovinách dobře nerozmíchá.

7. Krok

Těstoviny podávejte teplé, ozdobené čerstvou petrželkou a případně dalším parmazánem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty