Zdroj: katrinshine from Canva
Krémové rizoto se zeleninou
Recept na dokonalé krémové rizoto, které si připravíte se zeleninou a parmazánem.
Ingredience
Rýže
- 300 g Rýže Arborio
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 100 g máslo
- 150 ml Bílé víno
- 11⁄2 l Zeleninový vývar
- 50 g parmazán
Zelenina
- 2 ks mrkev
- 1 ks cuketa
- 1 ks červená paprika
Nejnovější letáky
Postup
Ve malém hrnci přivedeme zeleninový vývar do varu. Necháme ho na mírném ohni, aby byl stále horký.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud nezesklovatí.
Přidáme rýži a opečeme ji, dokud trochu nezačne prosvítat. Pak přidáme bílé víno a necháme ho odpařit.
Postupně přidáváme horký vývar, vždy jen tolik, aby rýže byla pokryta. Po každém přidání vývaru čekáme, dokud se vývar nevstřebá.
Mezitím si na druhé pánvi opečeme zeleninu do měkka. Když je zelenina hotová, přidáme ji do rizota.
Když je rýže nasáta a měkká (po cca 30 minutách), přidáme nastrouhaný Parmezán. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Před podáváním posypeme čerstvými bylinkami.