Zdroj: Radu Bercan from Canva
Křemové rizoto s hráškem
Křemové rizoto s hráškem je dokonalým jídlem pro ty, kteří hledají zdravé a vyvážené vaření.
Ingredience
- 200 g Rýže Arborio
- 150 g hrách
- 1 ks cibule
- 2 pl olivový olej
- 100 ml Bílé víno
- 1 l Zeleninový vývar
- 50 g parmazán
- 30 g máslo
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme všechny suroviny. Rýži opláchneme pod studenou vodou a necháme odcedit. Cibuli nakrájíme nadrobno. Hrášek opláchneme.
Na pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce olivového oleje a na středním ohni orestujeme cibuli dozlatova.
Přidejte rýži do pánve a míchejte, dokud rýže nezasklí. Poté přidejte bílé víno a míchejte, dokud víno nevypaří.
Postupně přidávejte zeleninový vývar, po 1 šálku, a míchejte, dokud rýže nevsaje veškerou tekutinu. Přidejte další šálek vývaru a opakujte, dokud není rýže měkká.
Když je rýže měkká, přidejte hrách, máslo, Parmezán a citronovou šťávu. Míchejte, dokud se vše nespojí a nevznikne krémová směs.
Posypeme parmezánem a podáváme teplé. Dobrou chuť!