Zdroj: Pixabay: RitaE
Krémové pikantní kuřecí fazolové bílé chilli
Tento příjemný a vydatný recept kombinuje chutné kuřecí maso s řadou aromatických koření, jemnými fazolemi a aromatickou zeleninou a vytváří krémové, pikantní, ale ne příliš ostré chilli, kterému se prostě nedá odolat.
Ingredience
- 1 lb Kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na kostky
- 1 polévková lžíce olivový olej
- 2 Střední cibule, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česnek, mletý
- 2 plechovky Fazole severní, okapané
- 2 plechovky Nakrájené zelené chilli papričky
- 2 čajová lžička mletý kmín
- 1 čajová lžička sušené oregano
- 1⁄4 čajová lžička bílý pepř
- 1⁄4 čajová lžička Kajenský pepř (nepovinný pro ty, kteří chtějí trochu pálivosti)
- 4 šálky Kuřecí vývar
- 2 šálky Drcený sýr monterey jack
- Zakysaná smetana a nasekaný čerstvý koriandr na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte zahříváním olivového oleje ve velkém hrnci na polévku na středním ohni. Jakmile se olej rozehřeje, přidejte kuře a vařte, dokud nezrůžoví. Tento krok je nezbytný pro získání chuťově výrazného základu pro naše chilli.
Do hrnce přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí. Vždy doporučuji používat čerstvé suroviny, protože vytvářejí hlubší chuťový profil.
Poté do hrnce přidejte fazole, chilli papričky, kmín, oregano, bílý pepř a kajenský pepř. Vše promíchejte, aby se dobře spojilo. Nezapomeňte, že neustálé míchání může zabránit tomu, aby se ingredience přichytily ke dnu, takže udržujte dřevěnou lžíci v pohybu!
Nyní přilijte kuřecí vývar a směs přiveďte k varu. Hrnec přikryjte, snižte teplotu a nechte vařit asi hodinu. Čím déle ji necháte vařit, tím více se chutě spojí, takže tento krok neuspěchejte.
Po hodině sundejte pokličku a přidejte do hrnce rozdrobený sýr. Míchejte, dokud se sýr v polévce úplně nerozpustí. Tím získá vaše chilli bohatou a krémovou konzistenci, která je prostě božská.
Nakonec chilli rozdělte do misek a každou porci ozdobte kopečkem zakysané smetany a posypte čerstvým koriandrem. Zakysaná smetana přebije pikantnost, zatímco koriandr dodá tomuto vydatnému pokrmu osvěžující nádech.