Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Krémové houbové rizoto
Vařím denně pro svou rodinu a krémové houbové rizoto s parmazánem je jedním z těch jídel, která nikdy nezklamou.
Ingredience
- 1 l Vývar
- 500 g Rýže arborio
- 1 kus cibule
- 3 stroužky Česnek
- 500 g Houby
- 4 pl Máslo
- 250 ml Bílé suché víno
- 150 g Strouhaný sýr
- 100 g parmazán
- Sůl a černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Očistěte houby a nakrájejte je na menší kousky. V hrnci na másle osmahněte cibuli a česnek, přidejte houby, osolte a opepřete. Vše společně smažím, dokud cibule nezesklovatí a houby nezískají zlatavou barvu.
Rýži přidám na pánev a opékám ji spolu s houbami a cibulí asi 5 minut.
Postupně přidávejte vývar, asi po jednom šálku. Počkám, až rýže vývar vstřebá, a teprve pak přidám další. Celý proces přidávání vývaru a míchání trvá asi 20 minut.
Když rýže vstřebá všechen vývar, přidám bílé víno, sýr a parmazán. Ještě minutu rizoto míchám, pak ho stáhnu z ohně a nechám ho dalších 5 minut odstát.