INZERCE

Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva

Krémové houbové rizoto

Vařím denně pro svou rodinu a krémové houbové rizoto s parmazánem je jedním z těch jídel, která nikdy nezklamou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 l Vývar Přidáno do
  • 500 g Rýže arborio Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 3 stroužky Česnek Přidáno do
  • 500 g Houby Přidáno do
  • 4 pl Máslo Přidáno do
  • 250 ml Bílé suché víno Přidáno do
  • 150 g Strouhaný sýr Přidáno do
  • 100 g parmazán Přidáno do
  • Sůl a černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Očistěte houby a nakrájejte je na menší kousky. V hrnci na másle osmahněte cibuli a česnek, přidejte houby, osolte a opepřete. Vše společně smažím, dokud cibule nezesklovatí a houby nezískají zlatavou barvu.

2. Krok

Rýži přidám na pánev a opékám ji spolu s houbami a cibulí asi 5 minut.

3. Krok

Postupně přidávejte vývar, asi po jednom šálku. Počkám, až rýže vývar vstřebá, a teprve pak přidám další. Celý proces přidávání vývaru a míchání trvá asi 20 minut.

4. Krok

Když rýže vstřebá všechen vývar, přidám bílé víno, sýr a parmazán. Ještě minutu rizoto míchám, pak ho stáhnu z ohně a nechám ho dalších 5 minut odstát.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty