Zdroj: Al Gonzales via iStockPhotos
Krémové dušené krůtí maso s houbami
Krůtí guláš na smetaně s houbami je jídlo, které vždycky ráda připravuji, zejména když pozvu své přátele na příjemnou večeři. Křehká krůtí prsa se skvěle doplňují se smetanovou omáčkou a houbami a nabízejí neuvěřitelný chuťový zážitek. Ke krémovým krůtím plátkům se skvěle hodí čerstvý chléb, rýže nebo těstoviny.
Ingredience
- 500 g krůtí prsa
- 250 g čerstvé houby
- 200 ml Cream
- 150 ml bílé víno
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Tablespoon olej
- Sůl, pepř a paprika na dochucení
- petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Krůtí plátky na smetaně se žampiony připravíte tak, že krůtí prsa nakrájíte na proužky. Doporučuji krůtí prsa před krájením částečně zmrazit - usnadníte si tím proces.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na velké pánvi na oleji do průsvitna. Nezvyšujte teplotu, aby se česnek nepřipálil.
Přidejte krůtí proužky a opečte je po celém povrchu. Jakmile krůtí proužky získají pěknou barvu, vyjměte je z pánve a dejte stranou.
Na stejné pánvi smažte nakrájené houby, dokud nezačnou pouštět vodu.
Nyní přidejte bílé víno a krátce přiveďte k varu. Dobré na této metodě je, že bílé víno pomáhá rozložit lahodné chutě z pánve.
Přidejte smetanu, snižte teplotu a vařte asi 10 minut. V ideálním případě by omáčka měla mít krémovou konzistenci.
Nyní vraťte krůtí proužky na pánev a dochuťte je solí, pepřem a paprikou. Vše důkladně promíchejte a nechte 5-10 minut dusit, dokud nebudou krůtí proužky dobře propečené.
Před podáváním ozdobte krůtí krém čerstvou petrželkou. Tip: pokud používáte velké petrželové listy, přidejte je několik minut před koncem vaření. Podávejte s rýží, těstovinami nebo čerstvým chlebem.