INZERCE
Krémová polévka z pečeneho lilku

Krémová polévka z pečeneho lilku

úžasna a snadná vegetariánská lilková polevku která se děla askoro sama...

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 100 ml olivový olej Přidáno do
  • 500 ml Kuřecí vývar nebo zeleninový Přidáno do
  • 2 ks cibule šalotka Přidáno do
  • 3 stroužky česnek Přidáno do
  • 4 brambory Syrové očištěné a nakrájené na kostky Přidáno do
  • 1 ks čerstvá chilli paprička Přidáno do
  • 200 ml mléko Přidáno do
  • 15 g mletý římský kmín Přidáno do
  • 5 g Sušený koriandr Přidáno do
  • 2 g čerstvý tymián Přidáno do
  • 50 g čerstvý koriandr nasekaný Přidáno do
  • 50 g Bilí jogurt na dekoraci Přidáno do
  • citronová šťáva Přidáno do
  • 250 g pečené papriky na grilu na dekoraci Přidáno do
  • starší bageta na dekoraci jako kruton Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Lilek propíchejte nožem a potřete olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 185°C asi na 20 min, aby byla slupka pěkně z pečená a lilek měkký uvnitř. Zuhelnatělá slupka mu dodá krásné kouřové aroma.

Krémová polévka z pečeneho lilku - krok přípravy 1
2. Krok

Upečený lilek nechte vychladnout, poté odstraňte a vyhoďte tmavé slupky. Dužinu lilku vydlabejte a nahrubo nakrájejte. Mezitím dejte rozehřát 3 lžíce olivového oleje (můžete použít i sezamový dá tomu větší chuťový rozměr Asijského stylu) do nerezového nebo smaltovaného hrnce na polévku se silným dnem na středně vysokou teplotu.

3. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli, zlehka ochuťte solí, římským kmínem a sušeným koriandrem chvílí restujte cca 2 min aby se uvolnilo aroma římského kmínu a sušeného koriandru, poté přidejte nakrájený lilek, drcený česnek, syrové nakrájené brambory a nakrájené čerstvé čili papričky.

4. Krok

Znova orestujte dokud vše lehce nezměkne a nezačne se zabarvovat, 5 až 7 minut. Poté zalijte vývarem společně s mlékem a přiveďte k varu. Jakmile polévka zavaří snižte teplotu a 10-15 minut vařte doměkka dokud nebudou všechny ingredience dostatečné měkké aby se dali rozmixovat.

5. Krok

Podle chuti dochuťte a vše přendejte společně s lístky tymiánu a stonky koriandru do výkonného mixerů a vše důkladně rozmixujte do hladka. Poté ještě dochuťte citronovou šťávou a pokud by vám nevyhovovala struktura je možné přecedit přes jemné sítko s jemnými oky. Polévka by měla být dobře ochucená a spíše citrónová proto je lepší dát citrón až ke konci popřípadě při podávaní zakápnout citronovou šťávou a olivovým olejem.

6. Krok

Já na dekoraci použil grilované papriky společně s celozrnnými krutony ale hodí se i bílý jogurt s čerstvým nasekaným koriandrem Tahle polévka se dá podávat i za studená v teplých letních dnech ale v zimě nádherně zahřeje. Dobrou chuť ..

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty