INZERCE

Zdroj: atlasstudio from Canva

Krém ze salka

Krém ze salka je skvělý jako samostatný dezert, ale také ho můžete použít jako náplň do dortů nebo jako doplněk ke kávě. Jeho příprava trvá sice trochu déle, ale za výsledek to rozhodně stojí.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka Přidáno do
  • 2 kus vejce Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 kus vanilkový lusk Přidáno do
  • 3 pl cukru Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Vítejte v mé kuchyni, kde se snažím být co nejvíce organizovaná. Plechovku kondenzovaného mléka otevřete a vlijte do hrnce.

2. Krok

Vejce si rozklepněte do misky a vyklepte žloutky, bílky zatím odložte. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Ty přidejte do hrnce s kondenzovaným mlékem.

3. Krok

Následně přidejte žloutky a promíchejte.

4. Krok

Nádobu s připravenou směsí poté umístěte na sporák a za stálého míchání vařte na nízké teplotě do zhoustnutí. Tento proces trvá zhruba 20 minut. Směs by měla mít konzistenci hustého krému. Když máte krém hotový, odeberte ho z tepla a přidejte máslo. Důkladně promíchejte, dokud se máslo nerozpustí.

5. Krok

Když je krém hotový, nechte ho vychladnout. Pokud jej chcete použít jako náplň do dortu, je důležité, aby byl zcela vychladlý.

6. Krok

Pokud jej chcete servírovat jako samostatný dezert, jsem si jistá, že chutná skvěle jak teplý, tak chladný. Je to opravdu univerzální dezert.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

565 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty