:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7Q-JdwNJQmia4tOVFxME/9bc30a5b937dd4b796dee756449f93.jpeg)
Zdroj: atlasstudio from Canva
Krém ze salka
Krém ze salka je skvělý jako samostatný dezert, ale také ho můžete použít jako náplň do dortů nebo jako doplněk ke kávě. Jeho příprava trvá sice trochu déle, ale za výsledek to rozhodně stojí.
Ingredience
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 2 kus vejce
- 1 Lžíce masla
- 1 kus vanilkový lusk
- 3 pl cukru
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. Vítejte v mé kuchyni, kde se snažím být co nejvíce organizovaná. Plechovku kondenzovaného mléka otevřete a vlijte do hrnce.
Vejce si rozklepněte do misky a vyklepte žloutky, bílky zatím odložte. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Ty přidejte do hrnce s kondenzovaným mlékem.
Následně přidejte žloutky a promíchejte.
Nádobu s připravenou směsí poté umístěte na sporák a za stálého míchání vařte na nízké teplotě do zhoustnutí. Tento proces trvá zhruba 20 minut. Směs by měla mít konzistenci hustého krému. Když máte krém hotový, odeberte ho z tepla a přidejte máslo. Důkladně promíchejte, dokud se máslo nerozpustí.
Když je krém hotový, nechte ho vychladnout. Pokud jej chcete použít jako náplň do dortu, je důležité, aby byl zcela vychladlý.
Pokud jej chcete servírovat jako samostatný dezert, jsem si jistá, že chutná skvěle jak teplý, tak chladný. Je to opravdu univerzální dezert.