INZERCE
Křehký koláč s ovocem
Koláč z křehkého těsta a plněný lahodným krémem a ovocem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g Kvalitního másla
- 200 g moučkový cukr
- špetka soli
- 500 g hladká mouka
- 4 žloutek
- 4 polévková lžíce studeného mléka
- 1 pack mascarpone
- 1 pack šlehačka 33%
- 1 pack vanilkový cukr
- 1 Hruška
- Čokoládové sušenky
- malinový džem
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Připravíme těsto, smícháme spolu ingredience: máslo + cukr + mouka + špetka soli + trocha mléka. Nejlepší je mít máslo pokojové teploty a pak necháme těsto odpočívat 1 hodinu v lednici.
2. Krok
Těsto si vyválíme na pomoučené desce, asi tak 5 mm silné.
3. Krok
Vložíme do pekáče.
4. Krok
Cesto popícháme vidličkou, aby se nám při pečení nenafouklo.
5. Krok
Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut při 180 C.
6. Krok
Na teplý korpus dáme džem, aby se lépe vstřebal. Po vychladnutí korpusu můžeme naplnit. Šlehačku smícháme (tak tekutou) s mascarpone a přidáme vanilkový cukr. Necháme chvíli odstát, ozdobíme hruškou a čokoládovými hoblinkami. Můžeme se pustit do jídla.
7. Krok
Výsledek je na snědení. Ať se dort povede.