INZERCE
Křehký borůvkový koláč s drobenkou
Tento křehký borůvkový koláč s drobenkou je skvělou volbou pro oslavu letních měsíců plných sladkých borůvek. Je chutný a mekký uvnitř s křupavou drobenkou nahoře.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 275 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 165 g masla
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 400 g borůvek
- 2 Lžíce moučkového cukru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Promíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte máslo a vypracujte těsto. Poté do něj zapracujte vejce. Zabalte těsto do alobalu a dejte ho do chladničky.
2. Krok
Mezitím připravte borůvky - omyjte je a nechte oschnout. Poté je smíchejte s moučkovým cukrem.
3. Krok
Do formy na koláč rovnoměrně rozprostřete těsto a na něj borůvky.
4. Krok
Pro drobenku mísíce mouku s cukrem a máslem. Drobenku rozprostřete na vrstvu borůvek.
5. Krok
Předehřejte troubu na 180°C a pečte koláč asi 35 až 40 minut do zlatova.
6. Krok
Po upečení nechte koláč vychladnout a poté ho podávejte. Křehký borůvkový koláč je hotový!