:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/M7JDaLmWGV9ASjJaOFeq/87daf64f848374c06f9eb5cf5e9f1e.png)
Zdroj: Pictures4you by Adobe Stock
Kräppelchen
Kräppelchen jsou tradiční malé německé smažené pečivo, které je obzvlášť oblíbené během karnevalu nebo masopustu. Jsou hlavně vyrobeny z kynutého těsta a často posypané moučkovým cukrem.
Ingredience
Těsto
- 500 g Mouka
- 50 g cukr
- 2 Vejce
- 1 špetka soli
- 20 g kvasinky
- 250 ml mléko
- 50 g máslo
Na smažení
- 1 l olej
K posypání
- 100 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
1. Smíchejte mouku a cukr v velké misce. Přidejte vejce, sůl, kvasnice, mléko a máslo a zpracujte vše do hladkého těsta. Nechte těsto zakryté na teplém místě asi 2 hodiny kynout.
2. Zahřívejte olej v hlubokém hrnci nebo fritovacím hrnci. Tvarujte malé kuličky z těsta a opatrně je položte do horkého oleje. Fritujte koblihy, dokud nejsou zlatohnědé a pravidelně je obracejte během fritování.
3. Nechte hotové smažené koblížky odkapat na kuchyňský papír a posypte je moučkovým cukrem. Podávejte koblížky teplé nebo je nechte vychladnout a vychutnávejte si je později.