INZERCE

Zdroj: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

Kräppelchen jsou tradiční malé německé smažené pečivo, které je obzvlášť oblíbené během karnevalu nebo masopustu. Jsou hlavně vyrobeny z kynutého těsta a často posypané moučkovým cukrem.

INZERCE

Ingredience

porce
25

Těsto

  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 50 g cukr Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • 20 g kvasinky Přidáno do
  • 250 ml mléko Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do

Na smažení

  • 1 l olej Přidáno do

K posypání

  • 100 g moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

1. Smíchejte mouku a cukr v velké misce. Přidejte vejce, sůl, kvasnice, mléko a máslo a zpracujte vše do hladkého těsta. Nechte těsto zakryté na teplém místě asi 2 hodiny kynout.

2. Krok

2. Zahřívejte olej v hlubokém hrnci nebo fritovacím hrnci. Tvarujte malé kuličky z těsta a opatrně je položte do horkého oleje. Fritujte koblihy, dokud nejsou zlatohnědé a pravidelně je obracejte během fritování.

3. Krok

3. Nechte hotové smažené koblížky odkapat na kuchyňský papír a posypte je moučkovým cukrem. Podávejte koblížky teplé nebo je nechte vychladnout a vychutnávejte si je později.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty