INZERCE
Kotrčová polévka
Polévka z kotrče je klasická česká polévka, která svůj název získala podle specifického stylu krájení zeleniny. Tento rodinný recept je skvělým způsobem, jak zúročit čerstvou zeleninu z vaší zahrádky!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 Lžíce olivového oleje
- 3 Střední mrkve
- 2 brambory
- 1 velký pórek
- 300 g kuřecích prsíček
- 1 lžička soli
- půl lžičky pepře
- 1 lžička majoránky
- 1 Lžíce hladké mouky
- 11⁄2 Lžíce sádla
- 11⁄2 l vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Mrkev, brambory a pórek očistěte a nakrájejte na kotrče (tenké plátky).
2. Krok
Kuřecí prsa také nakrájejte na kotrče.
3. Krok
Na oleji orestujte zeleninu a kuřecí maso.
4. Krok
Přidejte sůl, pepř a majoránku a promíchejte.
5. Krok
Přidejte mouku a sádlo a podlijte vodou.
6. Krok
Vařte na mírném ohni 20-25 minut, dokud zelenina a kuře není úplně měkké.
7. Krok
Kotrčová polévka je hotová. Dobrou chuť!