Kotlíkový guláš
Kotlíkový guláš je tradiční pokrm, který se připravuje v kotlíku na otevřeném ohni nebo ve velkém hrnci přímo na sporáku.
Ingredience
- 800 g hovězího masa
- 2 kus cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 ks papriky
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 1 Lžíce mleté sladké papriky
- 1 Lžíce kmínu
- 1 Lžíce majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Papriky nakrájíme na proužky.
Do kotlíku nalijeme olej a na středním ohni rozpálíme.
Do rozpáleného oleje přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud nezezlátnou.
Následně přidáme maso a restujeme do hnědé barvy.
Přidáme papriky, sladkou papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř a vše promícháme.
Poté přidáme rajčatový protlak a vodu a vaříme na středně silném ohni zhruba na 2 hodiny.
V průběhu vaření přidáváme vodu podle potřeby a občas promícháme.
Když masu zbude zhruba posledních 30 minut, přidáme očištěné a nakrájené brambory.
Gulaš podle chuti osolíme a opepříme.