Zdroj: Pixabay
Konečné domácí měkké a křupavé sendvičové rohlíky
Sendvičové rohlíky jsou ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Podle tohoto receptu získáte čerstvé, křupavé rohlíky, které jsou uvnitř měkké a plné chuti. Připravte si je na příští piknik, grilování nebo rodinné setkání.
Ingredience
- 2 šálky univerzální mouky
- 2 pl Aktivního sušeného droždí
- 1 čajová lžička Soli
- 1 šálek teplé vody
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 Vaječný bílek
- 1 polévková lžíce Sezamových semínek (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, droždí a sůl. Odstavte.
V samostatné míse smíchejte teplou vodu, cukr a olej, dokud se dobře nespojí.
Postupně přidávejte vodní směs do moučné směsi za stálého míchání, dokud se nevytvoří těsto.
Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud není pružné (asi 8 až 10 minut).
Těsto vložte do vymazané mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí, přibližně jednu hodinu.
Předehřejte troubu na 375 stupňů Fahrenheita (190 stupňů Celsia).
Po vykynutí těsto rozdělte na 6 stejných dílů a z každého vytvarujte váleček.
Rohlíky položte na plech vyložený pergamenovým papírem.
Vršek rohlíčků potřete rozšlehaným bílkem a případně posypte sezamovými semínky.
Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut nebo dozlatova.
Před podáváním nechte rohlíky vychladnout na drátěných mřížkách.