Koláč se zakysanou smetanou a ovocem
Ovocný koláč s tvarohem a zakysanou smetanou. Jedná se o jednoduchý a chutný koláč, který se dá snadno upravit na různé druhy ovoce. Zakysaná smetana dodává koláči krémovou, lehce kyselejší chuť, která vynikne spolu s ovocem. Pracovní doba je přibližně 30 minut, zbytek času koláč stráví v troubě, takže je to také časově nenáročný recept.
Ingredience
- 1 Balení listového těsta
- 500 g libovolného ovoce (jahody, meruňky broskve jablka hrušky ...)
- 200 ml zakysané smetany
- 3 Lžíce cukru
- 1 vanilka cukr
- 1 vejce
- mouka na válení
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
Listové těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na vhodnou velikost a umístěte do vymazané formy na pečení.
Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Ve mělké misce smíchejte zakysanou smetanu, cukr, vanilkový cukr a vejce.
Na těsto rozložte ovoce a zalijte směsí zakysané smetany.
Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu, dokud není koláč zlatavě hnědý.
Nechte vychladnout před podáváním. Ovocný koláč ze zakysané smetany je na světě!