Kokosový - vanilkový tvarohový koláč
Přiznávám, že jsem se o svátcích dosyta najedla sladkostí. Ale tvarohový koláč je dort, kterému nedokážu říct ne. Dort má sice jen 18 cm v průměru, ale ke kávě to stačí. Belgická čokoláda a spousta čerstvého ovoce... meaaam 😍.
Ingredience
Corpus
- 1 Bielko
- 100 g čokoládová granola
- 20 g kokosový ořech
- 25 g třtinový cukr v prášku
- 1 čl Kakao od droetker_sk
- 40 g máslo
- 1 pl Mandlové máslo
Nádivka
- 2 kus Větší vejce
- 250 g tvaroh jemný
- 1 Vanilkový pudink s pravou vanilkou od droetker_sk
- 1 Pytel třtinového cukru od droetker_sk
- 65 ml šlehačka
- 225 g mascarpone
- 3 pl třtinový cukr v prášku
- 2 pl strouhaný kokos
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte všechny ingredience na koláč. Změklé máslo, müsli, kokos, cukr, kakao a bílek. Měla by vzniknout hmota, kterou použijeme na korpus. Pečeme přibližně 10 minut. Mezitím si připravíme náplň. Stejně jako náplň nám nezabere mnoho času. V kuchyňském robotu na nízkých otáčkách smícháme mascarpone a tvaroh s cukrem, přidáme kokos a vanilkový pudink, do této směsi přidáme vejce a šlehačku. Náplň by měla být vzdušná, nadýchaná. Rozetřeme na koprus, pečeme 50min při 150 stupních. Druhý den připravte ganache z belgické čokolády a ozdobte malinami nebo jiným ovocem podle chuti. Pokud byste chtěli udělat cheesecake pro větší průměr, je třeba upravit poměr ingrediencí. Cheesecake je o to chutnější, že ho můžete na posezení s kamarádkami sníst celý a druhý den ho můžete upéct znovu 😀🤗. Dobrou chuť.