INZERCE
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Kokosové kostky
Tradiční český dezert, který je oblíbený pro svůj jemný a lahodný chuť. Tento recept je snadno připravitelný a je ideální pro všechny příležitosti.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Kostky:
- 390 g moučkového cukru
- 3 kus celé vejce
- 2 pl medu
- 100 ml mléka
- 370 g hladké mouky
- 1⁄2 kl prášku do perníku
- 1⁄2 kl Sódy bikarbóny
Poleva:
- 230 g cukru
- 4 pl mléka
- 100 g čokolády na vaření
- 180 g masla
Na obalováni:
- 150 g kokosu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Vejce vyšlehejte s cukrem a medem do pěny.
2. Krok
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou.
3. Krok
Přidáváme ji střídavě s mlékem do vyšlehané žloutkové pěny.
4. Krok
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
5. Krok
Kostky pečeme v troubě při 170 °C přibližně 20 minut.
6. Krok
Na polevu smíchejte cukr s máslem, čokoládou a mlékem.
7. Krok
Těsto nakrájejte na kostičky, napíchněte na špejli a namočte do polevy.
8. Krok
Kostky nechte okapat na drátěné mřížce, pod kterou je plech.
9. Krok
Poté je ze všech stran obalíme v kokosu a necháme ztuhnout.