INZERCE
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Knírky
Recept na tradiční knírky plněné džemem s tvarohem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g polohrubá mouka
- 250 g mouka hladká speciální
- 200 ml studená voda
- 1 čl Kypřící prášek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Z ingrediencí vypracujeme těsto a vyválíme ho na tloušťku 3 mm.
2. Krok
Chléb si rozdělíme na dvě poloviny, ale neprořízneme ho.
3. Krok
Do první poloviny lžící dáváme džem.
4. Krok
Druhou polovinou to zakryjeme a těsto rozřízneme na kostky.
5. Krok
Země pořádně prohneme.
6. Krok
Peřky vaříme v osolené vodě několik minut a poté je sceďujeme a promícháme s máslem.
7. Krok
Podáváme s oblíbenou posypkou, například tvarohovou, ořechovou nebo mákovou.