Zdroj: SangHyunPaek from Getty Images
Klopsy v rajské omáčce
Recept na masové klopsy v rajské omáčce.
Ingredience
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 Lžíce strouhanky
- 1 vejce
- 1 plechovka rajčat v šťávě
- 2 Lžíce Soli
- 1 lžička pepře
- 2 Lžíce cukru
- 1 lžička majoránky
- 2 Lžíce oleje na smažení
- 3 Lžíce hladké mouky na obalení
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že si nasekáme cibuli a stroužky česneku. Půlku cibule a jeden stroužek česneku si necháme stranou na omáčku.
Mleté maso smícháme s cibulí, česnekem, vejcem, strouhankou, solí a pepřem.
Z masa pak tvarujeme klopsy, obalíme je v mouce a na oleji je z obou stran osmažíme, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu.
Pro omáčku si na pánvi osmahneme zbytek cibule a česneku, přidáme plechovku rajčat a cukr. Rajčata rozmixujeme ponorným mixérem a necháme povařit asi 15 minut, dokud omáčka nezačne zhoustnout.
Ochutíme solí, pepřem a majoránkou a poté do omáčky přidáme osmažené klopsy. Povaríme dalších 20 minut.
Klopsy podáváme s omáčkou a bramborovou kaší nebo rýží.
Hotové klopsy posypte petrželkou.