Zdroj: Pixabay: ink_lee0
Klasický křupavý kachní steak Frites
Kachní steak Frites mění typický francouzský požitek ze steaku frites a nahrazuje starý dobrý steak rafinovaností kachny.
Ingredience
- 4 Kachní prsa s kůží
- 1 kg Brambory, nejlépe Russet
- 4 polévková lžíce olivový olej
- sůl
- pepř podle chuti
- 5 větvičky Tymián, čerstvý
- 4 stroužky česnek, mletý
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou hranolků. Předehřejte troubu na 200C a nakrájejte brambory na požadovaný tvar. Obalte je v olivovém oleji, osolte a opepřete a dbejte na to, aby byly všechny hranolky pokryté. Rozložte je na plech a vhoďte do trouby. Pečení bude trvat asi 45-50 minut, ale sledujte, zda jsou brambory zlatohnědé. Když je v polovině cesty otočíte, budou rovnoměrně propečené.
Zatímco hranolky budou kouzlit, připravte si kachnu. Z vlastní zkušenosti doporučuji naříznout tučnou stranu kachních prsou do kříže, a to tak, že se nařízne tuk, ale ne maso. Díky tomu se tuk během pečení snadno vyškvaří a kůže je křupavá.
Rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu a položte na ni prsa kůží dolů. Smažte asi 6-7 minut, dokud není kůže křupavá, a poté je otočte a smažte dalších 5-6 minut. Když je vyjmete, dokud jsou uprostřed ještě růžová, dosáhnete dokonalé středně propečené propečenosti.
Kachnu nechte několik minut odpočívat a poté ji nakrájejte na proužky. Kachní proužky naaranžujte na talíř a hranolky osušte na kuchyňském papíře, abyste odstranili přebytečný olej. Hranolky pak položte na talíř vedle kachny.
Fritézy posypte čerstvým tymiánem a prolisovaným česnekem. Tato kombinace dodá hranolkům neuvěřitelnou bylinkovou chuť.
Podávejte horké se salátem nebo dipem podle vlastního výběru a voilá - kachní steaky jsou připraveny k pozření!