INZERCE

Zdroj: Pixabay

Klasické měkké a žvýkací rozinkové sušenky

Tyto rozinkové sušenky jsou dokonalou kombinací měkkého a žvýkacího těsta plného lahodných rozinek. Jsou snadno připravitelnou pochoutkou, kterou si zamiluje celá rodina. Nejsou příliš sladké, jsou ideální svačinkou, kterou si můžete vychutnat kdykoli. Lze je péct kratší dobu pro měkčí sušenky nebo delší dobu pro křupavé.

INZERCE

Ingredience

porce
24
  • 212 šálky univerzální mouky Přidáno do
  • 1 čajová lžička jedlé sody Přidáno do
  • 12 čajová lžička Soli Přidáno do
  • 14 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 14 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 1 šálek Nesolené máslo pokojové teploty Přidáno do
  • 1 šálek granulovaného cukru Přidáno do
  • 1 šálek Baleného hnědého cukru Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu Přidáno do
  • 2 šálky rozinek Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 175 °C. Dva plechy vyložte pergamenovým papírem.

2. Krok

Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici.

3. Krok

Ve velké míse vyšlehejte máslo, cukr krystal a hnědý cukr elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny.

4. Krok

Vejce zašlehejte jedno po druhém a poté vmíchejte vanilku.

5. Krok

Postupně přidávejte suchou směs z kroku 2 do máslové směsi a dobře promíchejte.

6. Krok

Rozinky rovnoměrně rozprostřete do těsta.

7. Krok

Na připravené plechy dávejte po kulatých lžících.

8. Krok

Pečte 12-15 minut v předehřáté troubě, dokud okraje nejsou zlatavě hnědé. Nechte vychladnout na mřížce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Pomazánky

200 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

270 recepty

Mascarpone

132 recepty

Droždí

252 recepty

Dezert

1917 recepty

Nepečené

204 recepty