Zdroj: Canva
Klasické langoše
Langoš je stánková klasika, kterou si jistě každý kupoval na koupališti či v jiném stánku a velice si na něm pochutnal. Dnes vás takový jednoduchý langoš naučíme připravit!
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1⁄2 lžičky soli
- 1⁄2 lžičky cukru
- 1⁄2 lžičky čerstvého droždí
- 125 ml teplého mléka
- 1 vejce
- 1 Lžíce oleje
- a sůl pepř na dochucení
- hrubá sůl na posypání
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku, 1/2 lžičky soli, cukr a droždí.
Přidejte teplé mléko, vejce a olej a vypracujte hladké těsto.
Těsto nechte v teple asi 30 minut kynout.
Těsto rozdělte na malé kuličky a každou z nich rozválejte na plát tak, aby byl asi 1 cm tenký.
Na plech položte rozválené těsto a nechte jej chvíli odpočinout.
Roztavte tuk v hluboké pánvi a smažte langoše dozlatova.
Hotové langoše osolte, opepřete a posypte hrubou solí.
Podávejte horké s kečupem nebo tatarkou.
Langoše jsou skvělým pokrmem na svačinu nebo jako lehký oběd. Jejich lahodná chuť a křupavá kůrka je staví na špici mezi oblíbenými pokrmy. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a udělejte si radost svým chuťovým pohárkům!