Zdroj: Pixabay: rstamats
Klasická pikantní koktejlová omáčka na krevety
Každý večer s mořskými plody je díky této domácí koktejlové omáčce ke krevetám vždycky vzrušující.
Ingredience
- 1 šálek kečup
- 1⁄4 šálek Připravený křen
- 1 polévková lžíce čerstvá citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Worcesterová omáčka
- 1⁄2 čajová lžička Pálivá omáčka (volitelně, pro zvýšení pálivosti)
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněte s kečupem v misce. Bude sloužit jako základ pro naši koktejlovou omáčku. Podle mých zkušeností je vždy nejlepší použít kvalitní kečup. Výběr kečupu ovlivní celkovou chuť vaší omáčky.
Přidejte připravený křen a dávejte pozor, abyste ho nevyklopili celý najednou. Síla křenu se liší podle značky a je lepší začít s malým množstvím a přidávat podle chuti.
Přilijte čerstvou citronovou šťávu. Určitě používejte pouze čerstvou citronovou šťávu, protože ta balená nemá tak svěží a kyselou chuť.
Přichází worcestrová omáčka. Po letech výroby této omáčky jsem zjistil, že tato přísada jí dodává jedinečnou hloubku chuti.
Pokud jste stejně jako já milovníci ostrých jídel, přidejte pálivou omáčku. Ta je nepovinná, ale já ji často přidávám, protože pokrm příjemně nabudí.
Osolte a opepřete. Nezapomeňte, že vše je o rovnováze. Upravte ji podle své chuti.
Komponenty promíchejte, dokud se dobře nespojí. Chcete, aby omáčka měla pěknou, rovnoměrnou konzistenci.
Voila! Domácí koktejlová omáčka ke krevetám je hotová! Nejlépe se podává chlazená, proto ji před podáváním nechte 1-2 hodiny v chladničce. Mějte na paměti, že je chutnější, když ji připravíte předem, aby se všechny chutě spojily. Vychutnejte si ji s grilovanými nebo smaženými krevetami. Je to božské, slibuji!