INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/qw-Drt5udqN_8xa4XfV0/2b47516ecf4ab18872f369c181473f.jpeg)
Klasická květáková polévka
Klasická květáková polévka s petrželovou natí.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 květák
- 2 l voda
- 1 citron
- 2 polévková lžíce mouka hladká speciální
- sádlo
- Petržel
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
Karfiol opláchneme a nakrájíme, vložíme ho do osolené vody k vaření, přidáme šťávu z jednoho citronu. V druhém hrnci připravíme světlou jíšku, rozpustíme máslo a přidáme mouku. Přidáme nasekanou petržel a orestujeme v jíšce. Přidej do ní asi 0,5l vody a nech vařit. Když je karfiol uvařený, přidej k němu jíšku a dva žloutky, které rozšleháme do polévky. Nech prokypět a hotovo.