Zdroj: Alexandrs Samuilovs from Canva
Kávový krém
Tento kávový krém do dortu připravuji již řadu let. Italská kávová zrna mi dodají ten nejlepší kávový zážitek, který je skvěle doplnění třtinovým cukrem a také dotváří chutě dortu.
Ingredience
- 2 Lžíce instantní kávy
- 2 Lžíce horké vody
- 200 g neslazeného másla
- 200 g třtinového cukru
- 2 Lžíce kakaa
- 1 Lžíce rumu pro dochucení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte kávu: smíchejte 2 lžíce instantní kávy s 2 lžícemi horké vody. Nechte kávu vychladit.
Měkké máslo vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte třtinový cukr a dál šlehejte, dokud není směs krémová a lehká. V této chvíli je důležité cukr opravdu dobře vymíchat, aby se zcela rozpustil a nedal krému zrnitou texturu.
Přidejte vychladlou kávu a kakao. Rum je volitelný, ale pokud ho přidáte, dodá krému skvělou vrstvu chuti.
Kávový krém je nyní připraven k nanesení na dort. Pamatujte, že je dobré dát krém před nanesením na dort ještě na chvíli do lednice, aby byl kompaktnější a lépe se s ním pracovalo.