Zdroj: pixelshot from Canva
Karamelový krém ze salka
Recept na karamelový krém ze salka.
Ingredience
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 150 g moučkového cukru
- 1 Lžíce masla
- 600 ml smetany k šlehání
- 1 kus vanilkový lusk
Nejnovější letáky
Postup
Kondenzované mléko rozehřejeme v malém hrnci na střední teplotě. Důležité je hlídat, aby se mléko nepřipálilo. Doporučuji stále míchat vařečkou.
Přidejte moučkový cukr a míchejte, dokud se nezačne tvořit karamelová hmotnost. To trvalo přibližně 15 minut, ale je lepší být trpělivý a čekat na správnou konzistenci, než karamel spálit.
Přidejte máslo a smetanu. Opět pořádně promíchejte, dokud se hmota nezačne objevovat jako karamelový krém.
Nakonec přidejte vanilkový lusk a důkladně promíchejte. Krém nechte na ohni ještě asi 10 minut, aby se všechny chutě pořádně propojily.
Karamelový krém odstavte z ohně a nechejte vychladnout, odebrání z ohně ve správný čas je klíč k úspěchu, protože pokud krém setrvá na ohni příliš dlouho, může se stát příliš těžkopádným.
Tento lahodný karamelový krém podávejte chladný. Je skvělý samotný nebo jako doplněk k dortům a jiným sladkostem.