INZERCE
Zdroj: foxysgraphic from Canva
Kapustová polévka z růžičkové kapusty
Tato polévka je plná chutí a velmi výživná. Je ideální pro chladné zimní večery nebo jako lehký oběd. Díky růžičkové kapustě a mrkve je bohatá na vitamíny a vlákninu, takže je nejen chutná, ale i zdravá.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g Růžičková kapusta
- 2 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 2 čajové lžičky olivový olej
- 1 Pohár vývar zeleninový
- 1 čajová lžička sůl
- 11⁄2 čajové lžičky čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
35 min.
1. Krok
Růžičkovou kapustu omyjeme a osušíme. Mrkve a cibuli oloupeme.
2. Krok
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké proužky.
3. Krok
Přidáme růžičkovou kapustu a mrkve nakrájené na tenké plátky a smažíme do zlatova.
4. Krok
Přidáme vývar a vaříme pokryté na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud budou zelenina měkká.
5. Krok
Vše převedeme do mixéru a mixujeme do hladka.
6. Krok
Přidáme sůl a pepř dle chuti. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji zředit vývarem.
7. Krok
Podávejte teplé s opečeným chlebem.