Zdroj: Alexander Raths via Adobe Stock
Kapr na modro dle babičky
Kapr na modro je tradiční německé jídlo, které se často podává na Vánoce. Kapr se vaří v kořeněném vývaru a poté se podává v speciální modré omáčce. Toto jídlo je nejen chutné, ale také zdravé, protože kapr je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.
Ingredience
Pro kapra
- 1 Kus čerstvý kapr
- 2 l voda
- 250 ml ocet
- 2 Kus Cibule
- 5 Kus Peprné zrno
- 2 Kus Listí vavřínu
- 1⁄2 svazek Petržel
Pro omáčku
- 250 ml Kapří polévka
- 125 g máslo
- 50 g Mouka
- 1 Lžíce citronová šťáva
- 2 Vaječný žloutek Vejce
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit kapra na modro, nejprve připravte kapra. Oškrabte a očistěte rybu. Poté rybu nakrájejte na asi 5 cm tlusté plátky.
V hrnci uveďte do varu vodu, ocet, cibuli, pepřová zrna, bobkový list a petržel.
Vložte kapra do vroucího vývaru a nechte ho louhovat asi 20 minut.
Pro omáčku, rozpusťte máslo na pánvi a vmíchejte mouku. Poté přidejte kaprový vývar a citronovou šťávu. Omáčku vylepšete žloutky. Tradiční recept "Kapr na modro" je připraven k podávání!
Podávejte kapra s omáčkou. Dobrou chuť!