INZERCE

Zdroj: Alexander Raths via Adobe Stock

Kapr na modro dle babičky

Kapr na modro je tradiční německé jídlo, které se často podává na Vánoce. Kapr se vaří v kořeněném vývaru a poté se podává v speciální modré omáčce. Toto jídlo je nejen chutné, ale také zdravé, protože kapr je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Pro kapra

  • 1 Kus čerstvý kapr Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 250 ml ocet Přidáno do
  • 2 Kus Cibule Přidáno do
  • 5 Kus Peprné zrno Přidáno do
  • 2 Kus Listí vavřínu Přidáno do
  • 12 svazek Petržel Přidáno do

Pro omáčku

  • 250 ml Kapří polévka Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 50 g Mouka Přidáno do
  • 1 Lžíce citronová šťáva Přidáno do
  • 2 Vaječný žloutek Vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Chcete-li připravit kapra na modro, nejprve připravte kapra. Oškrabte a očistěte rybu. Poté rybu nakrájejte na asi 5 cm tlusté plátky.

2. Krok

V hrnci uveďte do varu vodu, ocet, cibuli, pepřová zrna, bobkový list a petržel.

3. Krok

Vložte kapra do vroucího vývaru a nechte ho louhovat asi 20 minut.

4. Krok

Pro omáčku, rozpusťte máslo na pánvi a vmíchejte mouku. Poté přidejte kaprový vývar a citronovou šťávu. Omáčku vylepšete žloutky. Tradiční recept "Kapr na modro" je připraven k podávání!

5. Krok

Podávejte kapra s omáčkou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty