INZERCE

Zdroj: Alexander Raths via Adobe Stock

Kapr na modro dle babičky

Kapr na modro je tradiční německé jídlo, které se často podává na Vánoce. Kapr se vaří v kořeněném vývaru a poté se podává v speciální modré omáčce. Toto jídlo je nejen chutné, ale také zdravé, protože kapr je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Pro kapra

  • 1 Kus čerstvý kapr Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 250 ml ocet Přidáno do
  • 2 Kus Cibule Přidáno do
  • 5 Kus Peprné zrno Přidáno do
  • 2 Kus Listí vavřínu Přidáno do
  • 12 svazek Petržel Přidáno do

Pro omáčku

  • 250 ml Kapří polévka Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 50 g Mouka Přidáno do
  • 1 Lžíce citronová šťáva Přidáno do
  • 2 Vaječný žloutek Vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Chcete-li připravit kapra na modro, nejprve připravte kapra. Oškrabte a očistěte rybu. Poté rybu nakrájejte na asi 5 cm tlusté plátky.

2. Krok

V hrnci uveďte do varu vodu, ocet, cibuli, pepřová zrna, bobkový list a petržel.

3. Krok

Vložte kapra do vroucího vývaru a nechte ho louhovat asi 20 minut.

4. Krok

Pro omáčku, rozpusťte máslo na pánvi a vmíchejte mouku. Poté přidejte kaprový vývar a citronovou šťávu. Omáčku vylepšete žloutky. Tradiční recept "Kapr na modro" je připraven k podávání!

5. Krok

Podávejte kapra s omáčkou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty