INZERCE

Zdroj: jstankiewiczwitek from Getty Images

Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra je skvělá jako dekorace na pečivo nebo jako sladkost k čaji. Nechte se inspirovat tímto tradičním receptem.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 4 kus pomeranče Přidáno do
  • 300 g cukr Přidáno do
  • 1 l voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pomeranče důkladně omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Vodu svařte a proužky v ní povařte 5 minut. Poté je sceďte.

2. Krok

Připravte si cukrový roztok. Do 1 l vody přidejte 300 g cukru a nechte ho rozpustit. Pak do něj vložte proužky pomerančové kůry a vařte 1 hodinu.

3. Krok

Po uplynutí doby sceďte kůru, ale cukrový roztok nevylijte. Kůru pusťte vychladnout a roztok opět svařte. Když začne bublat, vložte do něj opět pomerančovou kůru a vařte další hodinu.

4. Krok

Poté kůru opět sceďte, ale tentokrát roztok vylijte. Kůru nechte zcela vychladnout.

5. Krok

Kandovanou kůru pak můžete použít na zdobení pečiva nebo ji jen tak podávat ke šálku dobrého čaje.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Zelí

164 recepty

Dezert

1888 recepty

Těstoviny

303 recepty

Smažené

489 recepty

Oběd

2806 recepty

Dorty

318 recepty