Zdroj: jstankiewiczwitek from Getty Images
Kandovaná pomerančová kůra
Kandovaná pomerančová kůra je skvělá jako dekorace na pečivo nebo jako sladkost k čaji. Nechte se inspirovat tímto tradičním receptem.
Ingredience
- 4 kus pomeranče
- 300 g cukr
- 1 l voda
Nejnovější letáky
Postup
Pomeranče důkladně omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Vodu svařte a proužky v ní povařte 5 minut. Poté je sceďte.
Připravte si cukrový roztok. Do 1 l vody přidejte 300 g cukru a nechte ho rozpustit. Pak do něj vložte proužky pomerančové kůry a vařte 1 hodinu.
Po uplynutí doby sceďte kůru, ale cukrový roztok nevylijte. Kůru pusťte vychladnout a roztok opět svařte. Když začne bublat, vložte do něj opět pomerančovou kůru a vařte další hodinu.
Poté kůru opět sceďte, ale tentokrát roztok vylijte. Kůru nechte zcela vychladnout.
Kandovanou kůru pak můžete použít na zdobení pečiva nebo ji jen tak podávat ke šálku dobrého čaje.