INZERCE

Zdroj: jstankiewiczwitek from Getty Images

Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra je skvělá jako dekorace na pečivo nebo jako sladkost k čaji. Nechte se inspirovat tímto tradičním receptem.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 4 kus pomeranče Přidáno do
  • 300 g cukr Přidáno do
  • 1 l voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pomeranče důkladně omyjte a nakrájejte na tenké proužky. Vodu svařte a proužky v ní povařte 5 minut. Poté je sceďte.

2. Krok

Připravte si cukrový roztok. Do 1 l vody přidejte 300 g cukru a nechte ho rozpustit. Pak do něj vložte proužky pomerančové kůry a vařte 1 hodinu.

3. Krok

Po uplynutí doby sceďte kůru, ale cukrový roztok nevylijte. Kůru pusťte vychladnout a roztok opět svařte. Když začne bublat, vložte do něj opět pomerančovou kůru a vařte další hodinu.

4. Krok

Poté kůru opět sceďte, ale tentokrát roztok vylijte. Kůru nechte zcela vychladnout.

5. Krok

Kandovanou kůru pak můžete použít na zdobení pečiva nebo ji jen tak podávat ke šálku dobrého čaje.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

565 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty