Kakaový rolák
Bezlepkový jemný rolák
Ingredience
Nástroje
- 5 vejce
- 150 g Březový cukr má nižší glykemický index
- 60 g kakao
Náplň
- 2 kus banány
- 1 ks šlehačka
- 1 ks tvaroh jemný
- 60 g Kvalitní hořká čokoláda
- 2 lžíce kakao
Nejnovější letáky
Postup
Připravila jsem si plech s pečícím papírem, který jsem potřela dobře máslem. Dala jsem předehřát troubu na 200 stupňů.
Bílky jsem ušlehala s 50 g cukru do tuhého sněhu. Cukr jsem přidávala po trošce.
Žloutky jsem také vyšlehala se zbytkem cukru do pěny, přidala přesáté kakao a tuhý sníh. Vzniklé těsto jsem dala na vymazaný plech.
Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 8 minut. Těsto by mělo být hotové, ale také měkké, ne přesušené. Můžete zkontrolovat špejlí, jestli je suchá, těsto je upečené. Raději vypněte dříve, abyste to mohli zrolovat. Vyndejte plech a nechte vychladnout na plechu.
Po pár minutách jsem ji otočila na druhý plech nebo desku, abych mohl sundat pečicí papír. Pak opečené těsto znovu otočte.
Náplň: 2 banány, 1 ks šlehačky, 1 ks jemného tvarohu, 60 g kvalitní hořké čokolády plus 2 lžíce kakaa, sladidlo v případě potřeby.
Šlehačku smíchám s čokoládou a přivedu k bodu varu. Odložím do lednice, ideálně na noc. Tedy, pokud ji chcete naplnit domácí pařížskou šlehačkou, musíte na to myslet dříve a začít s přípravou již den předem. Před plněním jsem vyšlehala tuto čokoládovou šlehačku do tuha, položila na těsto, dala banány - ať už rozkrojené na půlku, nebo celé - to je na vás. A roládu jsem svinula. Nakonec jsem ji posypala kakaem.
Jak jsem se obávala, že ji budu jíst sama, jelikož je s banány, tak opak byla pravda. Děti byly z ní nadšené, druhý den jsem pekla další.
Verze s tvarohem a malinami - s třtinovým cukrem Muscovado v těstě, 130 g, tvaroh a jedna šlehačka oslazena dvěma vanilkovými cukry a jednou lžičkou medu. Jedno balení čerstvých malin, 125 g.