INZERCE

Zdroj: Promor from Getty Images

Kachna na pomerančích

Tradiční chutné jídlo s jemnou chutí pomeranče.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Kachna

  • 1 kus kachna Přidáno do
  • 4 Lžíce sádlo Přidáno do
  • 2 lžíce sůl Přidáno do

Marináda

  • 2 ks pomeranč Přidáno do
  • 100 ml pomerančový džus Přidáno do
  • 2 Lžíce Med Přidáno do
INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. Kachnu omyjte a osušte papírovým ručníkem.

2. Krok

Potřete kachnu solí a sádlem, ujistěte se, že je sádlo rovnoměrně rozetřené.

3. Krok

Položte kachnu na mřížku nad pekáč a pečte 30 minut.

4. Krok

Připravte marinádu smícháním pomerančového džusu, medu a pomerančových segmentů.

5. Krok

Po 30 minutách pečení kachnu potřete marinádou a pečte další hodinu a půl, přičemž každých 15 minut kachnu potřete marinádou.

6. Krok

Kachna je hotová, když je její kůže zlatavá a maso jemně křupavé. Podávejte s bramborovou kaší a plátky pomeranče.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty