INZERCE
Zdroj: Promor from Getty Images
Kachna na pomerančích
Tradiční chutné jídlo s jemnou chutí pomeranče.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Kachna
- 1 kus kachna
- 4 Lžíce sádlo
- 2 lžíce sůl
Marináda
- 2 ks pomeranč
- 100 ml pomerančový džus
- 2 Lžíce Med
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
210 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Kachnu omyjte a osušte papírovým ručníkem.
2. Krok
Potřete kachnu solí a sádlem, ujistěte se, že je sádlo rovnoměrně rozetřené.
3. Krok
Položte kachnu na mřížku nad pekáč a pečte 30 minut.
4. Krok
Připravte marinádu smícháním pomerančového džusu, medu a pomerančových segmentů.
5. Krok
Po 30 minutách pečení kachnu potřete marinádou a pečte další hodinu a půl, přičemž každých 15 minut kachnu potřete marinádou.
6. Krok
Kachna je hotová, když je její kůže zlatavá a maso jemně křupavé. Podávejte s bramborovou kaší a plátky pomeranče.