Zdroj: Sandrine Murray from Getty Images
Kachna na medu
Recept na lahodnou kachnu na medu, která se hodí ke slavnostnímu obědu nebo večeři.
Ingredience
- 1 ks celá kachna
- 2 pl medu
- 2 lžíce Soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mleté papriky
- 4 stroužky česneku
- 2 ks cibule
- 250 ml červeného vína
- 250 ml vody
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve kachnu zevně i zevnitř důkladně omyji, osuším.
Potom vmíchám med, sůl, pepř, papriku a prolisovaný česnek do malé misky a vytvořím kořenící pastu.
Tuto pastu rovnoměrně roztřu na kachnu. Čím důkladnější potřete, tím více koření se na kachnu dostane, výsledná chuť bude silnější. Kachnu poté nechám v chladné místnosti odstát alespoň 30 minut.
Mezi tím si předehřeji troubu na 180 stupňů a připravím pekáč. Na dno položím nakrájenou cibuli.
Poté kachnu vložím do pekáče a zaliju červeným vínem a vodou. Přikryji alobalem a peču v předehřáté troubě asi dvě hodiny.
Než kachnu vyndám z trouby, odstraním alobal a nechám ji ještě asi 30 minut dopéci dozlatova. Díky tomu získá krásně křupavou kůrčičku.
Po vyndání z trouby kachnu pár minut nechám odpočinout a poté ji podávám.