INZERCE
Jogurtová marináda na kuřecí maso
Kuře v jogurtové marinádě je ideální marináda pro kuřecí maso, která mu dodá vynikající chuť, křupavost a šťavnatost. Marinování v jogurtu také maso rozloží a učiní je jemnějším.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 400 g kuřecího masa
- 200 g bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- půl lžičky pepře
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
10 min.
1. Krok
Kuřecí maso omyjeme a osušíme.
2. Krok
V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kurkumu, mletou papriku a citronovou šťávu.
3. Krok
Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
4. Krok
Kuřecí maso naložíme do marinády a důkladně jej v ní obalíme.
5. Krok
Necháme maso marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
6. Krok
Marinované kuřecí maso poté můžeme upravit dle libosti - grilovat, péct či smažit. Jogurtová marináda na maso je hotová!