Jogurtová buchta s ovocem
Jogurtová buchta s ovocem je lehký a vláčný dezert, který je ideální pro letní dny. Ovoce dodává buchtě svěží chuť a jogurt ji činí vláčnou a měkkou. Zde je jednoduchý recept, který můžete vyzkoušet.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1 hrnek bílého cukru
- 1⁄2 šálku rostlinného oleje
- 1 hrnek jogurtu
- 3 velká vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 2 šálky ovoce jahody
- Borůvky
- maliny atd
- nakrájené
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C a připravte formu na buchtu (vymažte ji máslem a vysypte moukou).
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse smíchejte olej, jogurt, vejce a vanilkový extrakt.
Postupně přidejte suchou směs do mokré a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Nakonec přidejte nakrájené ovoce a jemně je vmíchejte do těsta.
Těsto nalijte do formy na buchtu a pečte v předehřáté troubě asi 50-60 minut, nebo dokud není buchta zcela propečená (můžete to ověřit pomocí špejle).
Nechte buchtu vychladnout předtím, než ji vyklopíte z formy.