Zdroj: Canva
Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka je neuvěřitelně jednoduchá, ale přitom velmi chutná pochoutka! Tento klasický moučník připravíte v několika málo krocích a stačí vám k tomu jen pár základních surovin ze spíže a minimální úsilí.
Ingredience
- 50 g hladké mouky
- 3 Lžíce prášek do pečiva
- 1⁄2 lžičky soli
- 200 g krystalový cukr
- 2 velká vejce
- 200 g jogurtu
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte si troubu na 180°C. Vymastěte standardní pekařskou formu a odložte stranou.
V prostřední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
Ve velké míse šlehejte cukr a vejce, dokud nejsou světlé a nadýchané, asi 2 minuty.
Přidejte jogurt, slunečnicový olej a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
Postupně přidávejte suché přísady do mokré směsi a míchejte, jen dokud se vše spojí.
Těsto nalijte do připravené formy a hladkým stěrkou rovnoměrně rozetřete.
Pečte 35-40 minut, nebo dokud se nezapíchá suchý dřívko do středu a nevylézá suché.
Nechte bábovku vychladnout v misce 10 minut, poté přesuňte na mřížku a nechte vychladnout úplně.
Poté ji můžete ozdobit třeba ovocem nebo obyčejným moučkovým cukrem.
Nechte su chutnat!