INZERCE
Jihočeský kynutý koláč
Jihočeský kynutý koláč je tradiční český dezert, který je neodmyslitelným doplňkem jakékoliv rodinné oslavy či setkání. Jeho příprava sice chce trochu času a trpělivosti, ale výsledek stojí za to.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 500 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- droždí
- 100 g cukru
- 200 g masla
- 2 žloutky
- špetka soli
- citronová kůra
- 200 g cottage sýr
- vanilkový cukr
- rum
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a necháme ho kynout.
2. Krok
Mezitím si připravíme náplň - tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a nastrouhanou citrónovou kůrou.
3. Krok
Poté rozválíme těsto na pomoučněné ploše a vložíme jej do pekače.
4. Krok
Na těsto naneseme tvarohovou náplň a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 30-40 minut.
5. Krok
Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho můžeme podávat.