INZERCE

Jihočeský kynutý koláč

Jihočeský kynutý koláč je tradiční český dezert, který je neodmyslitelným doplňkem jakékoliv rodinné oslavy či setkání. Jeho příprava sice chce trochu času a trpělivosti, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml mléka Přidáno do
  • droždí Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 200 g masla Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • citronová kůra Přidáno do
  • 200 g cottage sýr Přidáno do
  • vanilkový cukr Přidáno do
  • rum Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a necháme ho kynout.

2. Krok

Mezitím si připravíme náplň - tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a nastrouhanou citrónovou kůrou.

3. Krok

Poté rozválíme těsto na pomoučněné ploše a vložíme jej do pekače.

4. Krok

Na těsto naneseme tvarohovou náplň a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 30-40 minut.

5. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho můžeme podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty