INZERCE
Ježci (vánoční cukroví)
Tento druh určitě potěší i ty nejmenší
INZERCE
Ingredience
porce
30
Suroviny
- 350 g hladká mouka
- 200 g změklé máslo
- 50 g krystalový cukr
- 1 žloutek
- 8 vlašské ořechy
Dohotovení
- hořkosladká čokoláda
- strouhaný kokos
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Mouku, máslo, cukr a žloutek vypracujeme v těsto, které dáme do lednice odpočinout
2. Krok
Z těsta odebíráme kousky do kterých vložíme vždy půlku vlašského ořechu a následně tvarujeme kuličku a tu pak tvarujeme do špičky, aby vznikl čenich
3. Krok
Pečeme na 170 stupňů přibližně 20 minut
4. Krok
Hotové vychladlé pečivo namáčíme zhruba do poloviny v rozpuštěné čokoládě (stranu s čenichem necháme bez čokolády) a následně vyválíme v kokosu
5. Krok
Špejlí značíme oči a čenich