INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/FovbvEwafZql4Q4rFEiM/4cade1758e5e96782aed937609c980.jpeg)
Ježci (vánoční cukroví)
Tento druh určitě potěší i ty nejmenší
INZERCE
Ingredience
porce
25
Suroviny
- 350 g hladká mouka
- 200 g změklé máslo
- 50 g krystalový cukr
- 1 žloutek
- 8 vlašské ořechy
Dohotovení
- hořkosladká čokoláda
- strouhaný kokos
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Mouku, máslo, cukr a žloutek vypracujeme v těsto, které dáme do lednice odpočinout
2. Krok
Z těsta odebíráme kousky do kterých vložíme vždy půlku vlašského ořechu a následně tvarujeme kuličku a tu pak tvarujeme do špičky, aby vznikl čenich
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/FovbvEwafZql4Q4rFEiM/6a9629de64e7f5258e3b259b5ea3e5.jpeg)
3. Krok
Pečeme na 170 stupňů přibližně 20 minut
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/FovbvEwafZql4Q4rFEiM/2f5573758e1d2caf2f9d25431d7f6d.jpeg)
4. Krok
Hotové vychladlé pečivo namáčíme zhruba do poloviny v rozpuštěné čokoládě (stranu s čenichem necháme bez čokolády) a následně vyválíme v kokosu
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/FovbvEwafZql4Q4rFEiM/52d4215504d36c6a35d31e372e8452.jpeg)
5. Krok
Špejlí značíme oči a čenich
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/FovbvEwafZql4Q4rFEiM/5682346ce7ee7a996e9a6f4e440285.jpeg)