INZERCE

Zdroj: peterzsuzsa from Getty Images

Jehněčí kýta s kostí

Recept na vynikající jehněčí kýtu s kostí, jejíž příprava zabere více času, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg Jehněčí kýta s kostí Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 3 větvičky Rozmarýn Přidáno do
  • 2 větvičky Tymián Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 pl Olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 180 °C.

2. Krok

Omyjte a osušte jehněčí kýtu a do malých otvorů, které do kýty uděláte nožem, vložte snítky rozmarýnu a tymiánu. Tato technika pomáhá vpravit bylinky do masa, které tak získá jedinečnou a aromatickou chuť.

3. Krok

Oloupejte cibuli a nakrájejte česnek na plátky. Cibule a česnek budou tvořit základ omáčky a dodají pečenému masu potřebnou vlhkost a chuť.

4. Krok

Stehna posypeme solí a čerstvě mletým černým pepřem a potřeme olivovým olejem.

5. Krok

Jehněčí kýtu položte na cibuli a česnek na plech. Můžete je pokapat ještě trochou olivového oleje.

6. Krok

Vložte pekáč do trouby a pečte asi 2 hodiny, nebo dokud se maso nezačne oddělovat od kosti. Pravidelné polévání masa tukem během pečení zajistí jeho šťavnatost.

7. Krok

Jehněčí kýtu vyjměte z trouby a před porcováním ji nechte alespoň 15 minut odpočívat. Tento krok je velmi důležitý, protože maso si tak zachová svou šťavnatost.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty