Zdroj: Pixabay : M.studio
Jednoduchý skořicový dort
Tento skořicový koláč je v mé rodině velmi oblíbený a vychází ze starého receptu mé babičky. Kombinace nadýchané struktury koláče a aromatické vůně skořice rozbuší každé srdce a vyvolá nádherné vzpomínky na útulné chvíle dětství.
Ingredience
- 200 g máslo
- 250 g cukr
- 4 Vejce
- 400 g Mouka
- 2 Čajová lžička prášek do pečiva
- 1 Štipka sůl
- 200 ml mléko
- 4 Čajová lžička skořice
- 50 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Recept na skořicový koláč upečete tak, že troubu předehřejete na 180 stupňů horní/spodní teploty a dortovou formu vymažete máslem.
Ve středně velké míse vyšlehejte změklé máslo a cukr ručním mixérem do krémové konzistence. Vyplatí se míchat o několik minut déle, abyste dosáhli opravdu pěkně nadýchané směsi.
Poté postupně vmíchejte vejce. Počkejte, dokud se každé vejce zcela nezapojí do směsi, a teprve potom přidejte další. Díky tomu koláč později pěkně vykyne.
V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a dvě lžičky skořice. Poté tuto směs přidejte střídavě s mlékem do směsi másla, cukru a vajec a dobře promíchejte. Dávejte pozor, abyste nemíchali příliš, protože pak by mohl být koláč hustý a těžký, a my chceme, aby byl pěkně nadýchaný.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Když okraje koláče zhnědnou a párátko vyjde čisté, je koláč dokonalý!
Skořicový koláč nechte vychladnout a posypte ho směsí zbylé skořice a moučkového cukru. Rozkrojte a vychutnejte si ho s kávou nebo čajem.