Zdroj: Pixabay: pepperlola
Jednoduchá vařená vejce s hořčicí
Pikantnost hořčice ve spojení s bohatostí vařených vajec není nic jiného než kulinářské kouzlo.
Ingredience
- 4 Velká vejce
- 1⁄4 šálek Hořčice
- sůl
- Posypání kurkumovým práškem pro barvu
- špetka drceného černého pepře
- Čerstvá petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte vařením vajec, což je základní krok, který se mi nejlépe osvědčil u čerstvých vajec pokojové teploty. Přidáním špetky soli do vroucí vody zabráníte prasknutí vajec, což je užitečný trik, který jsem si osvojila během své kulinářské cesty.
Po uvaření vejce oloupejte a dejte je na chvíli stranou. Vezměte si středně velkou mísu a smíchejte hořčici, sůl, kurkumu a černý pepř. Dobře promíchejte, abyste zajistili homogenní směs, zvýraznění těchto smíšených chutí je zázračné, tip z vlastní zkušenosti!
Nyní každé vejce důkladně potřete hořčičnou směsí. Dejte si na čas, protože se chcete ujistit, že je každý centimetr vejce bohatě pokrytý, což dodá hořčici extra říz.
Zde je základní trik! Obalená vejce nechte asi 10-15 minut odležet. To umožní hořčici proniknout do vajec a zvýšit jejich pikantnost.
Při podávání vajíčka rozkrojte napůl, ozdobte čerstvou petrželkou, což je dotek elegance z mých nesčetných kuchyňských podniků. Vychutnejte si je jako předkrm nebo si je dejte k lehkému obědu se salátem.