Jednoduchá dýňová polévka
Nejlepší krémová dýňová polévka z Hokkaida. Doporučuji ji vařit ve velkém hrnci, protože ji nemůžeme dojíst :D Skvěle se hodí ke klobáse a chlebu.
Ingredience
- 1 ks Hokkaido
- 4 ks velké brambory
- 4 ks mrkev
- 250 ml smetana na vaření
- 2 pl máslo
- mletý černý pepř
- sůl
- vegeta
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Hokkaido, mrkev a brambory očistěte a nakrájejte na kostičky. Pokud máme domácí hodaido, nemusíme ho loupat. Po uvaření slupka změkne a s konzumací není problém.
V hrnci rozehřejte olej a mrkev na něm chvíli smažte.
Po chvíli přidejte brambory a hokkaido. Hrnec přikryjte vodou a polévku dochuťte černým pepřem, solí a vegetou.
Krémovou dýňovou polévku Hokkaido vařte asi 20 minut. Poté přidejte smetanu na vaření a vařte dalších 5 minut.
Po odstavení z plotny přidejte do polévky máslo a vše dobře promíchejte.
Polévku nechte chvíli vychladnout a rozmixujte ji ponorným mixérem dohladka.
Může se podávat s klobásou a chlebem. Děti si ho zamilují.