INZERCE

Zdroj: Fudio from Getty Images

Játrový knedlíček do polévky

Dokonalé játrové knedlíčky do polévky, hotové za půl hodiny.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 300 g Telecích jater Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 100 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 ml mléka Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • nové koření Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

2. Krok

Játra důkladně opláchneme, poté je nakrájíme na menší kousky.

3. Krok

Poté to vše společně s játrovou směsí zpracujeme v mixéru na puree. Těsto by mělo mít konzistenci husté kaše, pokud je příliš tekuté, přidejme trochu mouky, pokud je příliš tuhé, můžeme přilít trochu mléka.

4. Krok

Do játrového těsta vmícháme vejce, mouku, sůl, nové koření a majoránku.

5. Krok

Vše důkladně promícháme a necháme těsto odležet asi 15 minut, aby mouka nafoukla.

6. Krok

Pak za pomoci dvou lžic tvarujeme knedlíčky, které ihned vkládáme do vroucí polévky. Knedlíčky vaříme asi 10 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty