INZERCE
Zdroj: Fudio from Getty Images
Játrový knedlíček do polévky
Dokonalé játrové knedlíčky do polévky, hotové za půl hodiny.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 300 g Telecích jater
- 1 kus cibule
- 100 g hladké mouky
- 50 ml mléka
- 1 kus vejce
- sůl
- nové koření
- 1 lžička majoránky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
2. Krok
Játra důkladně opláchneme, poté je nakrájíme na menší kousky.
3. Krok
Poté to vše společně s játrovou směsí zpracujeme v mixéru na puree. Těsto by mělo mít konzistenci husté kaše, pokud je příliš tekuté, přidejme trochu mouky, pokud je příliš tuhé, můžeme přilít trochu mléka.
4. Krok
Do játrového těsta vmícháme vejce, mouku, sůl, nové koření a majoránku.
5. Krok
Vše důkladně promícháme a necháme těsto odležet asi 15 minut, aby mouka nafoukla.
6. Krok
Pak za pomoci dvou lžic tvarujeme knedlíčky, které ihned vkládáme do vroucí polévky. Knedlíčky vaříme asi 10 minut.