INZERCE
Zdroj: Pixabay
Játrové knedlíčky do polévky, jako od babičky
Játrové knedlíčky jsou česká klasika do hovězího či jiného vývaru. Játra jsou bohatá na železo, vitamín A a další důležité živiny.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g jater vepřových nebo kuřecích
- 5 vejce
- 100 g mouky
- 1 lžička soli
- 1⁄2 lžičky pepře
- máslo nebo sádlo na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Játra očistěte, omyjte a nakrájejte na malé kousky.
2. Krok
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na másle nebo sádle.
3. Krok
Přidejte játra a smažte dozlatova.
4. Krok
Vejce, mouku, sůl a pepř smíchejte v míse a přidejte smažená játra.
5. Krok
Těsto dobře promíchejte a z něj tvarujte knedlíčky.
6. Krok
Knedlíčky vařte ve vroucí vodě po dobu asi 15 minut.