Játrová nádivka na pekáč
Ať už do kuřete nebo pouze jako samostatnou jídlo, závisí na vás, jak to využijete k obědu nebo večeři. Je to lehké a chutné..
Ingredience
- 1 ks střední cibule
- 420 g Kuřecí žaludky
- 320 g kuřecí játra
- 10 ks Rohliky
- 7 ks Vejce
- 400 ml mléko
- 2 hrst Sušených hřibů
- 3 ks Malých brambor
- Vetvička
- Sůl
- mleté Koření
Nejnovější letáky
Postup
Na trochu oleje necháme smažit jemně nasekanou cibuli, přidáme jemně nasekané buď kuřecí nebo vepřové žaludky (puchýře) a kopr, koření, sůl,,, dusíme do měkka.
Během dusení si nakrájíme tvrdší rohlíky a zalijeme teplým mlékem ve větší misce, zakryjeme -necháme naparovat a rukou rozmačkáme.
Také si umyjeme hříbky, na chvíli je necháme změknout namočené ve vodě a přidáme k žaludkům,,,pokud máme měkké žaludky, můžeme přidat drobně nakrájenou játra také podle toho, jakou máme kuřecí nebo jinou, dobrá je morčecí.
Udušíme všechno dohromady, játra není třeba dusit dlouho.
Do rozmíchaných rohlíků přidáme jarní cibulku a naši dušenou masovou hmotu, necháme vychladnout a přidáme žloutky, ochutíme podle potřeby. Ze sněhů vyšleháme tuhý sníh a brambory nastrouháme a přimícháme k směsi společně s výhonky, už jen lehce promícháme vše spolu a spojíme a případně ještě dochutíme.
Vylejeme na vymazaný plech, nebo plníme kuře. Já jsem pekla k večeři a jen rajčatový-česnekový dip s mlsnou smetanou jsem k tomu udělala.
Doba pečení závisí na troubě cca 1hodinu.